2021 - onderwijs dat beklijft in de hersenen

Klijf is een visie & methodiek voor het ontwerpen en uitvoeren van onderwijs dat beklijft in de hersenen van leerlingen. Ingegeven door neuropsychologische inzichten wordt een compleet nieuw licht geworpen op bestaande onderwijs-opvattingen en keuzes die op basis daarvan gemaakt worden. Een unieke aanpak, ontwikkeld door neuropsychologen, onderwijsprofessionals en ontwerpers.

Vanaf 2021 heeft Onderwijs Maak Je Samen het stokje overgenomen en de bestaande visuele branding, gemaakt door Evermatter, intern verder ontwikkeld.

Door evermatter:

overall CREATIVE DIRECTION

Brand identity design

ontwikkeling training producten

Webdesign voorstel

illustraties

Methodiekboek

spel vormgeving

fotografie door: MARK VERLIJSDONK

klijfonderwijs
webdesign

“Bouw mee aan onderwijs dat beklijft in de hersenen"

klijfkaarten
briefpapier-mockup

“Verfijnde professionaliteit”

Het is de bedoeling dat de uitstraling van Klijf professioneel en toegankelijk is, maar tegelijkertijd mag Klijf loskomen van de standaard in het onderwijs.

ONTWIKKELING TRAINING PRODUCTEN

Klijf geeft trainingen aan onderwijs professionals, d.m.v. neuropsychologische inzichten. In samenwerking met Noortje Muselaers hebben wij producten ontwikkeld om deze trainingen te geven. Van presentatie templates tot werkboeken en Klijf producten zoals Klijfkaarten.

werkboek-klijf3
werkboek-ontwerp
werkboek ontwerp

Prentenboek Mees & beer

Het prentenboek is onderdeel van de training gericht op basisschool onderwijs. Doormiddel van korte verhaaltjes wordt uitgelegd hoe je nieuwe dingen leert.

auteur: Noortje muselaers
Co-auteur: Theone Tekst

Illustraties: Nadine Illustaties
Vormgeving: Evermatter

Wat Klijf over Evermatter zegt: